MagnaFactaMagnaFacta

info@magnafacta.nl Phone:+31 (0)10 8910902

Personalia

Foto M.D. de Jong Aangezien het onderzoek nog geen inkomen oplevert, werk ik voorlopig nog alleen.
Ik ben een aantal maanden per jaar beschikbaar als ZZP-er (Zelfstandige Zonder Personeel). Details over mijn inzetbaarheid vindt u op de pagina capaciteiten, daar vindt u ook een samenvatting van dit CV. Op de pagina activiteiten staat een overzicht van enkele recent uitgevoerde projecten.

Deze pagina bevat de uitgebreide versie van mijn CV. Het CV is opgesteld in de derde persoon om hergebruik te vereenvoudigen. Daarnaast is deze pagina als PDF te downloaden vanaf de pagina documenten. Een uitgebreidere versie van mijn CV met project overzicht kan u aanvragen door een e-mail te sturen naar info@magnafacta.nl.

Samenvatting

Matijs de Jong is een goede programmeur die kan managen oftewel een redelijk goede manager die kan programmeren. Daarbij kan hij goed kennis doorgeven.
Hierdoor is hij breed inzetbaar als Consultant, Programmeur, Analist, Projectleider en Opleider.

Persoonsgegevens
Naamdrs. M.D. de Jong, Matijs.de.Jong@magnafacta.nl
Geboren25 september 1966 te Haarlem
NationaliteitNederlands
TalenNederlands, Engels, (beperkt) Duits
Management ervaring Twee jaar projectleider bij Brunel ICT, vijf jaar als bedrijfsleider bij Interdata, drie jaar als hoofd interne automatisering bij TARQ Information Technology.
Vervoer Rijbewijs B, in bezit van eigen vervoer
VAR 2007, 2009 (Verklaring Arbeids Relatie)
Sporten Fitness, skiën, wandelen, duiken
Hobby's Filosofie, geschiedenis, manga, science fiction, strips
Overig Secretaris van de Stichting Promotie Japanse Popcultuur,
Bestuurslid VVE de Ritmeester

Werkervaring
Zeer Ervaren ASP(.NET), Batch talen, Java, JavaScript, Perl, PHP, SQL, VBScript, Visual Basic(.NET), Visual Basic for Applications, XPath, XSLT, Zend Framework
Ervaren C#, Clipper, Pascal, PowerShell, Python, XQuery
Goed bekend C, C++, Haskell, Lisp, ML, Rexx, Ruby
Opmaaktalen CSS, DTD's, HTML, LaTeX, PDF, Schema, XML, XSD, XSL-FO
Protocollen E-Mail, FTP, HTTP, SMTP, SOAP, SSL, WDSL
Databases Access, dBase, DB/2, MS-Access, MySQL, Oracle, SQL-Server, Sybase, Watcom
Applicaties Exact, IIS, Microsoft CRM, Business Objects, Crystal Reports
OS's DOS, Mac OS/X, OS/2, Unix/Linux, Windows
Lid van ACM: the Association for Computing Machinery, IEEE, Stichting HL 7

Opleiding

Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam
Studeerde vanaf 1985 bedrijfskunde en studeerde in 1991 af in de richting Bedrijfskundige Informatica. Zijn afstudeerscriptie ging over de theoretische aspecten van relationele databases, met als titel Streamlining Database Navigation.

Stedelijk Gymnasium, Haarlem
Voltooid in 1985 met de vakken Economie I, Engels, Geschiedenis, Grieks, Natuurkunde, Nederlands, Wiskunde I (gemiddeld een 7,5)

Werkervaring

1987-1988 Rijnhaave B.V.
tegenwoordig BT Consulting & Systems Integration (en daarvoor Syntegra)
Werkte tijdens zijn studie in diverse IT-functies via het voormalige Rijnhaave bij de Shell, bij het toenmalige Raet en bij de PTT Post, nu KPN.

1988-1990 Interdata
Zijn eerste eigen bedrijf, begonnen en gestopt tijdens de studie. Deze eerste Interdata bouwde verscheidene database applicaties in Clipper voor een drietal kleine bedrijven.

1989-1991 Erasmus universiteit
het Artificial Intelligence Laboratorium
Werkte als programmeur en onderzoeker op projecten voor vereenvoudigde database navigatie en het gebruiken van causale netwerken. Studeerde af op de theoretische en wiskundige aspecten van database navigatie.
Gaf practica en ondersteunende colleges als student assistent voor de vakken Programmeren in Lisp en Expert en Kennissystemen.

1992-1996 Brunel Systems
tegenwoordig Brunel ICT
Werkzaam als consultant, programmeur en projectleider. Werkte bij (o.a.) ABNAMRO, Mona, KLM-Cargo, diverse KPN onderdelen, DSM-Resins, HBG (tegenwoordig BAM) en het toenmalige GlaxoWellcome op het moment van dit schrijven GlaxoSmithKline.

1996 Proface
Werkzaam als zelfstandig programmeur. Werkte voor Holland Casino en GlaxoWellcome.

1996-2002 Interdata B.V.
Serieus als zelfstandige begonnen onder de naam Interdata in de software handel. Eind 2000 de aandelen verkocht aan Mensys BV, daarna nog anderhalf jaar blijven werken als bedrijfsleider van Interdata.

2002-2004 TARQ Information Technology
Aan de slag als Hoofd Interne Automatisering bij TARQ te Zoetermeer. Werk bestond o.a. uit het maken en invoeren van een document management systeem, de invoering van Globe 2003 en het integreren van Globe met de bestaande systemen via diverse XML oplossingen. Ook is onder zijn technische leiding een nieuwe website met CMS ingevoerd.

2005-nu MagnaFacta
Zelfstandig aan het werk als onderzoeker. Besteedt daarnaast een deel van zijn tijd aan consultancy en als ontwikkelaar. Werkzaam voor o.a. Sunweb / GoGo Tours, de Erasmus Universiteit, O'Neill, TARQ, Hoykon en Mensys.

Publicaties

Relationele Databases: ook in 2003. Opinie artikel in reactie op eerder artikel, beide geplaatst in de Computable in 2003.

Streamlining Database Navigation, subtitel: Facilitating the access to databases containing multiple relations, doctoraal scriptie, december 1991 - in Engels. De scriptie stelt een uitbreiding van het relationele model voor om gebruikers in staat te stellen uit een database in de eerste normaal vorm resultaten met niet-atomaire waarden (bijvoorbeeld relaties of rijen) te krijgen.

De opzet van een programma voor causale netwerken. Beschrijft het ontwerp van een programma voor de implementatie van causale netwerken.

© MagnaFacta 2006-2012

Alle rechten voorbehouden

http://www.magnafacta.nl/Personalia.html