MagnaFactaMagnaFacta

info@magnafacta.nl Phone:+31 (0)10 8910902

Foto M.D. de Jong

Beschikbaarheid en Capaciteiten

Beschikbaarheid

Op dit moment ben ik slecht beperkt beschikbaar.

Op dit moment ben ik betrokken bij meerdere projecten dus full-time inzet is niet mogelijk, kleinere deeltijd projecten zijn wel mogelijk.
Doordat het merendeel van mijn tijd in mijn onderzoek gaat zitten ben ik vaak op korte termijn inzetbaar.

Capaciteiten

Algemeen

Een chronologisch overzicht van mijn opleidingen en werkervaring vindt u onder personalia en een overzicht van enkele recente projecten onder activiteiten. Dit is een samenvatting.

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en ben afgestudeerd in de richting informatica. Daarna heb ik een aantal jaren in de detachering gewerkt om vervolgens met mijn broer een bedrijf te beginnen. Na een zes jaar ben ik eruit gestapt (het bedrijf bestaat nog steeds). Vervolgens heb ik drie jaar als informatie architect gewerkt bij een middelgroot IT bedrijf.

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de IT in elke functie van manusje-van-alles tot directeur-grootaandeelhouder, besloot ik in 2005 me te richten op wat ik het liefste doe: uitzoeken hoe dingen werken en applicaties bouwen.

Projectvaardigheden

Het soort werk wat ik gedaan heb wisselde van eenvoudig applicaties ontwerpen en bouwen tot het geven van strategisch automatiseringsadvies.
Meer specifiek kan ik dankzij mijn opleiding en ervaring als bedrijfskundige snel de wensen van de opdrachtgever vertalen in praktische oplossingen.

In de afgelopen 20 jaar ben ik meerdere keren bij vastgelopen projecten geroepen. Meestal kon ik snel een eenvoudige aanpassing vinden om de projecten vlot te trekken. Ik heb zoveel vertrouwen in mijn capaciteiten in deze dat ik dit soort opdrachten op no-cure-no-pay basis uitvoer.

Ik heb succesvol leiding gegeven aan ontwikkelteams tot 5 man grootte en kan goed multitasken. In het verleden heb ik veel kantoor- en back-office-applicaties gebouwd. De afgelopen jaren concentreert het werk zich steeds meer op het bouwen van websites.

Talenkennis

De afgelopen vier jaar heb ik intensief gewerkt met ASP, Java, JavaScript, .NET, Perl, PHP, SQL, Visual Basic for Applications, XSLT en het Zend Framework. Daarnaast ken ik Ruby en XQuery maar hierin heb ik nog geen projecten afgerond.

Wat opmaak talen betreft beheers ik CSS, DTD's, HTML/XHTML, LaTeX, SOAP, Schema, XML en XSL-FO. Daarnaast heb ik met de databases DB/2, MS-Access, MySQL, Oracle en SQL Server meerdere jaren praktijk ervaring.

Sterktes

Ik ben een expert op het gebied van efficiency verbetering door de toepassing van IT, onder meer door applicaties te ontwerpen die eenvoudig in gebruik en onderhoud zijn, maar ook door buiten de IT te kijken naar oplossingen. Mijn ervaring bestrijkt zowel de IT kant van management als de management kant van de IT. Daarnaast ben ik vakinhoudelijk sterk en ben draag ik graag kennis over.

Hierdoor ben ik breed inzetbaar van consultant, tot programmeur, tot projectleider, tot opleider. Mijn sociale vaardigheden zijn zoals je mag verwachten van een consultant.

Zwaktes

Regelmatig ontwerp ik websites die eenvoudig in gebruik zijn. Een design prijs zullen die echter nooit winnen, al was het alleen maar vanwege mijn kleurenblindheid. Wel heb ik ervaring met het implementeren van andermans design.

Ondanks al mijn jaren werk heb ik weinig ervaring met gestandaardiseerde project management methodes zoals Prince II. De reden hiervoor is gebrek aan vraag van de kant van opdrachtgevers.
Zelf gaat mijn voorkeur uit naar RAD technieken zoals eXtreme Programming.

© MagnaFacta 2006-2012

Alle rechten voorbehouden

http://www.magnafacta.nl/Beschikbaarheid.html